Kryssning!

Just nu sitter jag och Mattias på bussen, på väg till Norrköping, från en dygnskryssning.

Igår fm lämnade jag, och Mattias, Leia hemma hos sin mormor för att kunna åka iväg på kryssningen vi vann på resemässan. Det var väldigt jobbigt att åka ifrån lillan och det kan ha kommit en tår eller två från mig. Men det kändes lite bättre så snart vi hade kommit ut.
På bussen till båten satt vi mest och spelade spel mot varandra och lyssnade på våra talböcker.
När vi kom ombord på båten började vi med att sitta i baren en stund för att vänta på att få vår hytt. Vi passade på att börja med en drink för mig och en öl för Mattias. Efter att ha njutit någon halvtimme i baren fick vi vår hytt. Den var jättefin! Ett "stort" fönster, dubbelsäng, soffa, "sminkspegel" m.m. Det enda negativa var speglar överallt!! T.o.m. i taket och den var INTE smickrande!
När vi installerat oss i hytten gjorde vi oss klara för middag. Det ingick en trerätters i vår vinst. Det absolut bästa var förrätten. Det var en tapasbuffé med smaker från Medelhavet. Det var bl.a. de godaste musslor jag någonsin ätit, lufttorkad skinka, salami, räkor och en aioli som Mattias ville gifta sig med.
Efter att vi ätit spenderade vi lite pengar i taxfreebutiken.
När vi kom tillbaka till hytten tog vi en powernapp på ca 30 min innan vi gjorde oss partyklara. Sedan hittade vi ett dansgolv som passade oss (på beachpartyt) och dansade några timmar, för första gången på nästan 2år.
Sedan var vi helt slut och gick vi och la oss och sov. Jag sov inte så bra, för jag låg och lyssnade efter Leia hela tiden.

I morse började vi med frukostbuffé. Det fanns äggröra, pannkakor, bacon m.m. m.m. Men efter all mat igår nöjde jag mig med lite äggröra och en STOR skål med ananas och olika sorters melon.
Efter frukost blev det en tur till, till taxfreebutiken och sedan bara slapp i hytten med lite kortspel.
Sedan var det lunch och återigen var förrätten bäst. Denna gång var det en form av toastskagen. När vi ätit upp satte vi oss i pianobaren ett tag och njöt av varandras sällskap, musiken och en god, sur, drink.

Nu sitter vi som sagt på bussen på väg hem till min mamma och Leia. Det är lika blandade känslor som det var när vi skulle åka. På ett sätt önskar vi att kryssningen skulle varit mer än ett dygn, samtidigt saknar vi båda lillan otroligt mycket och vill hem till henne!

Men vi har haft en underbar helg med gudomlig mat (som vi fick ha ifred), roliga stunder (t.ex. dans utan lillan på höften) och möjlighet att få tid för varandra. Så även om det har varit jobbigt att vara borta från Leia så har det varit värt det!!
/Kikki



Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()