Mysdag m.m.

Idag har Mattias varit ledig så vi har haft en mysdag. Vi började med att åka till subway och äta sen frukost. Sedan åkte vi runt lite och titta i olika affärer. Vi köpte även förtidiga 3 års presenter till varandra. Egentligen hade vi inte tänkt köpa något utan bara gå ut och äta, men vi kände båda två att vi ville unna oss något extra. Men vi har bokat bord och ska gå ut och äta den dagen i alla fall. Lite nervöst eftersom det blir första gången någon är barnvakt till Leia, men samtidigt ska det bli mysigt att få göra något bara jag och Mattias.

Nu har vi precis kommit hem efter en kvällspromenad. Det var alldeles för varmt att vara inne och jag ville inviga min present på riktigt. :-)

 

 

Nu är det bara tre arbetsdagar kvar för Mattias innan semestern och på fredag när han slutar jobbet åker vi direkt hem till mamma i Söderköping! Jag ser verkligen fram emot att åka till "vårt andra hem" (som Mattias kallar det) och träffa min familj!
/Kikki

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Midsommar

Nu är det mindre än en vecka kvar tills Mattias har semester! Det ser jag(/vi) verkligen fram emot!

 

Igår var det midsommar. Det firade vi hemma hos några vänner. Det var väldigt trevligt! Det enda negativa var att jag under en tipspromenad trampade på en geting. Eftersom det var varmt och jag hade lite klackar tog jag av mig skorna när vi gick i gräset. Jag tittade inte vart jag satte fötterna, så plötsligt gjorde det väldigt ont och när jag tittade på foten satt det en geting på den. Jag fick sparka några gånger innan den åkte av. Det gjorde som sagt väldigt ont, men jag blev bra ompysslad när folk hämtade en stol och is till mig. Det gick över ganska snabbt när jag hade is på, så jag tror att det gjorde extra ont därför att jag såg getingen. Eftersom jag är lite rädd för getingar blev det nog värre än vad det kanske var. Foten var röd och svullen några timmar. Den återfick sin normala färg efter ett tag, men är fortfarande lite svullen. Men som tur är gör den inte ont längre.

/Kikki

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Helgen...

Igår var vi på 30årsfest. Åtminstone var det vad vi trodde tills vi kom fram. Då blev vi stoppade på väg in och de talade om att vi skulle gå till kyrkan på bröllop först. Det var väldigt oväntat och roligt! Det blev en trevlig kväll. Leia somnade i en lånad babysitter så jag och Mattias fick äta bröllopstårta i lugn och ro.

 

Idag har Mattias varit lite ”hängig” p.g.a. gårdagen så vi har bara haft en lugn dag idag.
Nu är det inte långt kvar till hans semester som kommer börjas i Söderköping/Linköping med min familj! Det ser jag verkligen fram emot!!

/Kikki

 

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Ärenden m.m.

Idag har Mattias varit ledig så vi har passat på att göra massor ärenden. Först var vi och vägde/mätte lillan. Hon väger över 6kg nu så hon har gått upp bra. Hon är fortfarande lite längre än medel och lite ”tjockskallig”. :-)
Efter att ha varit på BVC åkte vi till banken, för att dels få lite info och svar på frågor, men även för att äntligen starta ett eget konto till Leia. Så nu har hon sina pengar på sitt eget konto och inte på vårt.
När banken var klar åkte vi in till stan för att fixa de sista ärendena. Vi passade även på att titta lite i några affärer, men förutom en födelsedagspresent till en kompis blev det inget shoppande för någon av oss.

 

När vi kom hem började både jag och Mattias att känna oss lite sega och hängiga. Så vi har bara slappat resen av dagen och struntat i annat som vi tänkt göra. Nu har lillan äntligen somnat (hon fick ligga i sin gunga så att hon ser/hör att vi är bredvid henne) så nu ska jag och Mattias titta lite på film. Men vi får se hur mycket vi orkar innan det blir dags att sova.

/Kikki

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

4 månader och potatis

Idag blir lillan 4 månader. Usch vad tiden går fort!
Hon fick prova äta lite potatis idag. Först förstod hon inte riktigt vad hon skulle göra. Men efter några försök fick hon faktiskt i sig en hel tesked. Sedan blev hon sur när hon inte fick mer.

 

Jag och Mattias hade lite söndagsmys idag med hemlagad pizza. Jag hittade ett recept jag ville prova med fullkornsbotten. Jag passade även på att göra helt egen tomatsås genom att mixa fräscha tomater med färska örter. Det blev faktiskt riktigt gott och väldigt mättande.

Det har varit en mysig helg. I fredagskväll överraskade Mattias mig med att ha fixat Änglagård 3 och köpt med sig frukt hem så vi hade lite filmmys. Igår skämde Mattias bort mig med att laga kalops och så blev det jordgubbar med glass till efterrätt.

/Kikki

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Universitetet och regn

Idag var jag på universitetet och pratade med studievägledaren för att få lite idéer om vad jag vill göra i framtiden. Men jag känner mig mer förvirrad nu än jag var innan. Hennes svar på de flesta frågor var att hon inte visste eftersom läroplanen höll på att ändras. Sedan var det några frågor som hon hänvisade till hemsidan, så det kändes som att jag fick mer information när jag gick hem och satte mig vid datorn. Tyvärr visade det sig (när jag kom hem och tittade på hemsidan) att jag inte har behörighet till det som jag funderat på att plugga till. Så nu måste jag tänka om helt igen!! Men, men det är ju faktiskt mer än ett halvår kvar av min föräldraledighet.
Efter att ha varit på universitetet gick jag runt på stan lite för att rensa tankarna. Sedan var tanken att jag skulle gå till Mattias jobb. Men när det var dags att börja gå började det vräka ner. Leia låg i vangen och verkade trivas väldigt bra med regnet smattrande mot regnskyddet. Hon reagerade inte ens på åskan. Men jag blev genomblöt. Så det fick bli bussen till Mattias istället.

 

Leia ligger bredvid mig i soffan och sover. Det är väldigt varmt i lägenheten, så hon vill inte ligga i sin gunga. Jag funderar på att försöka gå och lägga mig eftersom jag vet att hon troligtvis kommer vakna flera gånger inatt p.g.a. värmen, men det känns inte som att jag kommer kunna somna.
Mattias spelar tvspel vid datorn, så jag tror att jag sätter mig med tvspelet vid tvn tills det blir lite svalare…

/Kikki

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Helgen

Mattias var ledig i helgen så vi passade på att ha en myshelg. På lördagen åkte vi till Mariebergs köpcentrum i Örebro. Vi gick runt lite, åt lunch och tittade mest men shoppade faktiskt (väldigt) lite också. Det var väldigt mysigt.

 

I söndags hade vi en lugn dag och bara slappade. På kvällen åkte vi inte till stan lite för att lyssna på starboys, men vi stannade inte så länge eftersom lillan blev trött.

 

Eftersom det var röd dag igår jobbade Mattias kort dag, så vi hann umgås lite då med. Vi satt mest och tittade på tv och busade med lillan. Medan Mattias jobbade passade jag på att rensa genom min garderob för att få sommarkläderna överst. Under tiden låg Leia i vår säng och lekte med sina nallar. Favoriten (förutom Sigge som alltid är favoriten) var hennes elefant. Den är mer än dubbelt så stor som hon, så det hände några gånger att hon råkade dra ner den över sig och försökte brottas med den för att få bort den. Men hon verkade bara tycka att det var kul.

 /Kikki

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

1år kvar!

Om exakt ett år är jag och Mattias gifta! Det känns overkligt. Jag får nypa mig själv ibland för att vara säker på att jag inte drömmer!



Eftersom det är röd dag idag har Mattias jobbat kort dag. Så vi hann äta frukost tillsammans och sedan kom han hem tidigt så att vi hann umgås lite på kvällen med. I och för sig har vi mest spelat tvspel och gosat med Leia, men det är ändå mysigt när han är hemma! Nu på kvällen passade vi även på att göra en liten fruktsallad, så det kändes extra mysigt! Mattias fick en ananasskalare av mig i födelsedagspresent, så den invigde vi idag. Den fungerade faktiskt bättre än jag trodde. Mitten och all saft blev kvar i skalet och en stor ”ananasvirvel” kom upp, så det var väldigt enkelt att dela den i mindre bitar och ha i salladen.
Nu ligger Leia och sover i sin säng, Mattias spelar lite tvspel och jag funderar på att gå och lägga mig jag med.

/Kikki

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

1 juni

Igår var jag och Leia på ”picknick” i Mariebergsskogen, med de andra mammorna. Det var väldigt fint väder och väldigt mysigt.

 

I morse tog jag bussen in till stan. För första gången sedan Leia föddes var det någon som hjälpte mig av med vagnen från bussen!
Jag var på trygghetsrådet och pratade lite om vad det är jag vill göra efter föräldraledigheten. Det är ju i och för sig ca 7månader kvar, men det kändes ändå bra att få lite idéer och förslag. De hade några kurser som verkar intressanta, så troligtvis ska jag gå på dem i höst. Lillan sov som tur var hela mötet så att jag kunde koncentrera mig och vi kunde prata ordentligt.

 

Efter att ha varit på trygghetsrådet passade jag på att gå lite på stan. Jag gick mest och tittade, men passade även på att höra om pris på sminkning till bröllopet.
Så nu vet jag hur mycket jag behöver spara! :-)
När jag tröttnat på att gå på stan bestämde jag mig för att gå hem istället för att ta bussen. Leia hade sovit hela tiden, men vaknade när vi nästan var hemma. Så när vi kom hem fixade jag lunch till oss båda. Det blev rester kvar från kalkonwrapsen vi åt igår, allt utom kalkon, så jag bytte ut kalkonen mot tonfisk istället. Det blev väldigt gott. :-)
Nu är jag lite trött efter att ha gått omkring hela förmiddagen, så nu tänker jag bara ta det lugnt och slappa framför tv:n några timmar.

/Kikki

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()