Morsdag

Leia har faktiskt sovit väldigt bra inatt. Hon vaknade bara två gånger i ”natt”.  Hon vaknade första gången vid 6 tiden, då var det bara att ge henne mat så somnade hon om efter 10 minuter. Sedan vaknade hon vid 7:30, men somnade om så fort jag gett henne nappen, som hon tappat. Vid strax innan 9 kom Mattias in och gav mig en morsdagspresent. Jag fick en fin kaffekopp (som det står, världens bästa mamma, på) och en supergullig nalle. Igår bjöd han mig på mat från ”mongolen” också, så jag känner mig väldigt bortskämd! :-)

 

Leia sov till ca 9:30 och nu ligger hon och skrattar i sin vagga.

/Kikki

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

iPhone4 m.m.

Igår var en väldigt lugn dag. Jag spelade en hel den kinect, annars satt jag mest och lekte med min nya iPhone4. Det verkar som att det blev något fel med den som jag beställde till personalpris, så den kom aldrig. Men nu har jag äntligen en! :-)

 

Leia har fått en ny napphållare och det verkar som att hon verkligen tycker om den! Hon tar bort den från nappen ibland och har kvar nappen i munnen och ”hållaren” i handen. Det händer också att hon spottar ut nappen och stoppar ”hållaren” i munnen istället. Så det var nog tur att vi köpte två, för de blir blöta ganska snabbt.

Idag har jag känt mig lite ynklig. För det första vaknade jag med huvudvärk och var inte alls på bra humör. Då var det tur att jag har världens mest underbara dotter, för hon låg kvar i sin säng (hon sover i sin spjälsäng hela nätterna nu) och sov i ungefär en timme efter att jag gick upp. Så huvudvärkstabletten hann verka lite innan hon vaknade. Dessutom var det väldigt skönt att få en stund för mig själv innan hon vaknade, så att jag hann bli på bättre humör.
För det andra har jag träningsvärk i nästan hela kroppen från allt spelande igår. Men, men nu ska jag nog leka lite mer med min iPhone innan det är dags att sova. Mattias spelar lite tvspel och Leia har somnat i sin gunga.

/Kikki

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Spjälsängen

Inatt sov Leia i sin spjälsäng för första gången. Hon var väldigt söt när jag la ner henne i den i går kväll. Först tittade hon på mig nästan som hon funderade på om jag inte var klok. Sedan började hon skratta lite som om hon trodde att jag lekte med henne. Men när jag gav henne nappen och hon förstod att det var dags att sova spärrade hon upp ögonen ungefär som att hon inte ville råka blinka för då kunde hon ju somna. Fast samtidigt började hon automatiskt leta efter en hand att hålla i, som hon alltid gör när hon ska sova. När hon inte hittade någon hand såg hon förvåna ut, men nöjde sig ändå med att hålla i ”Sigge” (hennes giraff) som låg bredvid henne. Sedan sov hon hela natten i sin säng och vaknade bara några få gånger för att hon tappat nappen eller för att hon var hungrig. Men vid ca 6:30 i morse gick det inte mer, så då fick hon ligga mellan oss några timmar till innan vi gick upp.

 

Jag har inte mått så bra inatt/idag, så våra planer för dagen har ändrats lite. Vi har bara varit på ikea för att äta lunch och köpa en ram till lillans hand/fotavtryck som vi gjorde på öppna förskolan. Resten av dagen blir bara att vila och ta det lugnt.

/Kikki

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Grattis Mattias!!

Idag fyller min älskade Mattias år!
Dagen började med att Leia vaknade och började ”prata” lite. Då bestämde jag mig för att gå upp så att Mattias fick sova. Efter några timmar (vid ca 9:30) väckte jag honom med frukost på sängen. Sedan åkte vi till bergvik där Mattias fick välja ut en skjorta som jag köpte till honom i födelsedagspresent. Efter att ha köpt strösocker också åkte vi hem och jag skyndade mig med att baka en tårta till honom. Tanken var att den skulle se ut som ett paket, men ”rosetten” blev inte så jättebra. Vi fikade med, delar av, hans familj och han fick resten av presenterna från mig och Leia. Nu sitter Mattias med ett glas vin och ser på fotboll medan jag slösurfar lite.



 

Igår var några kompisar här och spelade lite kinect och grillade. Det var väldigt trevligt! Vi testade några nya spel och dance central verkar vara väldigt kul!
Eftersom Mattias fyller år idag ville jag baka något att bjuda på, så jag testade ännu ett av mina ”uppfunna” recept. Jag kallar dem hallonrosor. Jag ringde min mamma och frågade hur länge muffins skulle vara i ugnen, men problemet var att efter att jag ändrat, tagit bort, lagt till och bytt ut i receptet så stämde inte den tiden i ugnen. Det enda som var kvar av originalreceptet var mängden ägg, mjöl och bakpulver, så de fick gräddas ungefär dubbla den tiden som jag trodde. Men det verkade som att de blev uppskattade, för de tog slut ganska snabbt efter att jag ställde fram dem.

 

Leia fortsätter att snurra runt som en liten tok. Hon vänder sig fram och tillbaka mellan mage och rygg hela tiden, så Mattias har också sett det nu. Det är ganska skönt att hon har börjat vända sig, för efter att hon gjorde det har hon börjat uppskatta sitt gym mer. Nu ligger hon där flera timmar om dagen.

/Kikki

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

20 maj

Idag lyckades jag få sovmorgon till strax efter 10! Det var väldigt skönt eftersom lillan har varit lite bråkig de två nätterna innan. Men som sagt strax efter 10 vaknade min skrutta och låg och pratade med mig. Så fort jag tittade på henne sken hon upp i sitt vanliga morgonleende och då kan jag inte annat än att le tillbaka!



Lillan har varit lite gnällig idag. Jag har försökt fixa lite inför Mattias födelsedag i helgen och tänkte att hon skulle kunna ligga och leka i sitt gym under tiden. Det gick bra i perioder. Först låg hon nämligen och pratade med djuren som hängde över henne, men sedan märkte hon att hon inte hade nappen i munnen och då försökte hon få tag i den (den låg bredvid henne). När hon gjorde det vände hon sig om till mage och då blev hon ledsen att hon inte såg djuren. Så jag vände tillbaka henne, gav henne nappen och fortsatte. Efter en stund tappade hon nappen eftersom hon började prata och sedan började allt om igen. Så ungefär var 10:de-15:de minut fick jag gå och vända på henne.

Jag och lillan fuskade idag och åkte bussen till Mattias jobb. Eftersom jag känt mig väldigt sliten de senaste dagarna tyckte jag att en promenad på ca 1,5km fick räcka idag. (Jag har ju redan gått till hans jobb en gång den här veckan och fram och tillbaka till öppna förskolan en dag…)
Efter att ha mött Mattias åkte vi till Bergvik. Där kunde jag äntligen köpa de sista födelsedagspresenterna till Mattias och även köpa grejer till en tårta till honom (eftersom jag aldrig fick grejerna jag beställt)…

 

Nu sitter jag och slappar framför tv:n medan Mattias spelar lite tv-spel och lillan sover i sin gunga.

/Kikki

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Vänder sig

Idag har lillan vänt sig om för första gången. Det började med att jag la henne på mage i babygymmet. Jag gick på toaletten och när jag kom tillbaka låg hon på rygg. Då ringde jag Mattias för att berätta det, och under tiden jag pratade med honom vände hon sig från rygg till mage. Efter det har hon gjort det några gånger till idag. Nu försöker hon vända sig vart hon än ligger. När jag skulle gå och hämta hennes kläder förut la jag henne i sin gunga, och eftersom jag bara skulle in i det andra rummet och hämta kläderna, som redan var framlagda, så spände jag inte fast henne. Då börjar hon gnälla och när jag kommer tillbaka har hon på något sätt lyckats vända sig från rygg till mage i sin gunga.

 

Jag har varit extremt trött och seg idag och jag kände att jag ville röra på mig lite. Så jag och Leia gick en promenad till Mattias jobb.
Nu känner jag att jag är extremt trött och har lite svårt att hålla ögonen öppna, så det blir nog dags att sova snart. Hoppas bara att Leia kan tänka sig att sova i natt!

/Kikki

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Tårta m.m.

Tisdag morgon betyder lite sovmorgon. Det var väldigt skönt att få en möjlighet att sova lite extra eftersom jag drömt massor konstiga drömmar hela natten.

 

Idag blir det en lugn dag. Tyvärr är det regnigt, men vi får se om det blir bättre väder, för då ska jag kanske ta en promenad och köpa lite grejer till helgen när Mattias fyller år. Mattias hade önskat sig en speciell tårta till sin födelsedag, så jag beställde lite olika grejer för att kunna göra den. Men sedan fick jag ett mail som sa att p.g.a. sjukdom var det inte säkert att de kunde leverera alla beställningar. Om de nu inte kommer kunna leverera är det tyvärr försent att beställa någon annan stans ifrån. Det känns väldigt dumt eftersom det är en av de få sakerna som han faktiskt önskat sig, men jag får hitta på något annat kul och göra en sån tårta någon annan dag.

/Kikki

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Bubblor

Igår var vi och hämtade paketet med bröllopsgrejer vi köpt. I morse tänkte jag sätta på etiketten på en flaska med såpbubblor bara för att se hur det såg ut. Men efter att ha satt dit en kände jag mig väldigt lycklig och tänkte jag att jag kan ju göra färdigt en kartong och plötsligt hade jag klistrat etiketterna på alla flaskorna i alla tre kartongerna. :-) De blev jättefina!

 

Lillan ligger här bredvid mig i soffan och tittar på tv. Jag försöker få henne att titta åt ett annat håll, men det verkar inte spela någon roll hur jag än lägger henne, för efter en liten stund har hon snurrat runt så att hon har huvudet mot tvn i alla fall. Så just nu har jag löst det genom att stänga av tvn.
Hon har äntligen på sig något i storlek 62! Det är fortfarande lite stort så hon använder mest 56 fortfarande, men hon kan i alla fall ha 62 utan att hon försvinner i kläderna! :-)

Ikväll är finalen av ESC. För några dagar sedan spelade jag LITE på vem som kommer att vinna alltihopa och vilket nordiskt land som kommer komma högst, men efter att ha sett delfinalerna är jag inte lika säker på vem som kommer att vinna. Så det är nog bra att jag inte vågar satsa lika mycket som Mattias brukar göra när han spelar. Om jag förlorar har jag förlorat mindre än vad jag skulle ha gjort om jag köpt en trisslott, men om jag vinner har vi lite mer än en halv middag till någon på vårt bröllop…

/Kikki

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Leia 3 månader!

Idag blir Leia 3 månader! Tiden springer verkligen iväg!! Hon håller upp huvudet själv nu, när hon ligger på mage. (för inte så länge sedan gick det inte lika bra utan efter bara korta stunder la hon ner huvudet på sidan...) Hon försöker vända sig från rygg till mage, men har inte börjat försöka från mage till rygg än.

På bilden har hon just kommit hem från BB. 

Idag var vi på bvc och vägde, mätte och lillan fick sprutor. Hon skrek när de stack henne men sedan gick det snabbt över, bara hon fick kramas och fick nappen. Så efter bara några minuter i min famn var det inga problem att lägga ner henne i vagnen och gå hem. Sedan har hon varit lite gnällig nästan hela kvällen och det märks att hon har ont i benen där hon fick sprutorna, för hon skriker till om man råkar nudda dem, eller hon lägger sig på dem.

 

På väg hem från bvc passade jag på att handla eftersom det ligger en ica precis bredvid. Det är även där vi oftast hämtar paket, så jag tyckte att det var lite ironiskt när jag fick ett sms, nästan direkt när jag kom hem, där det stod att paketet med bröllopsgrejerna hade kommit. Jag hade varit ganska osmart och tagit nästan helt nya skor när jag gick till bvc, så jag har skoskav. Annars hade jag nog gått tillbaka och hämtat paketet. Men vi ska nog försöka hämta det i morgon istället. Även om bröllopet är om lite mer än ett år känns det ändå väldigt kul att planera och fixa med grejer till det. :-)

Tyvärr förstördes den här dagen av något som gör mig extremt arg!! Av respekt för vissa inblandade vill jag inte tala om vad det var…

/Kikki

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Blandat

Igår var Mattias ledig. Vi hade en lugn dag och gjorde inte så mycket på dagen. På kvällen var vi hemma hos Fredrik, Anna och Julia. Det verkade som att Julia och Leia trivdes i varandras sällskap. Men jag har märkt att Leia ”pratar” mer med vuxna än med andra barn.

Första delfinalen av esc var igår. Jag blev besviken på låtarna! Jag gillade några låtar när jag hörde dem innan, men när jag hörde dem i programmet igår lät de inte alls lika bra. Men, men… Jag vann ändå lite pengar på unibet eftersom den låt jag spelat på gick vidare. Jag vågar i och för sig inte spela lika stora summor som Mattias gör, men jag är ändå lite stolt att jag vann!

 

Jag tycker att det är ganska bra att serien 4 bröllop går på tv just nu. Det går ju exakt den tid då Mattias brukar komma hem från jobbet och ibland sitter han och tittar på det med mig. Lite då och då kan han hitta något han tycker ser fint ut och som han vill ha på vårt bröllop. Så efter att ha sett några avsnitt med mig har vi nu redan beställt (för att sprida ut utgifterna lite) lite grejer som VI gillar. :-)

/Kikki

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Sörping och öppna förskolan

I helgen var vi hemma hos min mamma. Mina systrar med sina familjer var också där, så det var fullt hus. Det var väldigt kul att träffa dem allihopa. Men tyvärr blev min bror med familj sjuka, så vi hann inte träffa dem. Så det får vi ta i sommar.

 

Idag var jag och Leia på öppna förskolan och umgicks lite med några andra från föräldragruppen.

/Kikki

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Föräldragrupp och Söderköping

Igår var sista föräldragruppen. Vi var på öppna förskolan och gjorde gipsavtryck av barnens händer och fötter. Tyvärr var det som sagt sista gången, men vi bestämde att vi skulle träffas där hela gruppen, om två veckor, när vi ska hämta våra ”gipstavlor”. Sedan hoppas jag att vi hörs av när någon känner för att gå till förskolan så att vi har en möjlighet att fortsätta umgås!

 

I dag ska vi åka till Söderköping för att hälsa på min familj. Det ska bli jättekul och jag ser verkligen fram emot att träffa alla! Det verkar som att det kommer bli fult hus hemma hos min mamma eftersom både jag och mina systrar och våra familjer ska sova där. (Det blir alltså 14 personer…) Förhoppningsvis kommer min ena bror med sin familj förbi också.
Det är första gången vi ska sova borta sedan Leia föddes och det märks att det är extremt mycket mer att packa när man är tre än när det bara var jag och Mattias. Så just nu sitter jag med packllistan för kanske hundrade gången för att försöka komma på om vi har glömt något. Om några timmar ska jag gå till Mattias jobb. Han har sett till att få sluta tidigare så jag möter honom på hans jobb så att vi kan åka direkt! Vi ser verkligen fram emot att få umgås lite med min familj!

/Kikki

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Egen tid

Igår var det tisdag så då var Mattias ledig. Vi hade en väldigt lugn dag. Jag vaknade på morgonen av att Leia ”talade om” att hon behövde ny blöja. När jag gick upp med henne fick jag en chock när jag tittade ut och gräsmattan var vit av snö. Mattias kom också upp, så han tog Leia så att jag fick gå och lägga mig ett tag till. Det kändes verkligen lyxigt att få hela sängen helt för mig själv en liten stund och verkligen kunna sträcka på mig! Efter ett tag kom Mattias in och väckte mig och när jag då tittade ut genom fönstret var all snö borta. På eftermiddagen, när Leia sov, passade jag på att lägga mig i badkaret. Det var oerhört skönt att kunna bara ligga där och slappna av med min tidning. Jag låg nog där i nästan 2h.

 

I morgon är det sista föräldragruppen. Det ser jag fram emot. Synd bara att det var så få träffar, men vi har skrivit upp oss på babyrytmik samma dag hela gruppen, så vi kommer träffas igen efter sommaren. Dessutom har vi bytt nummer med varandra, så förhoppningsvis kommer vi hålla kontakten och hitta på något!

/Kikki

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Musikal och busig unge!

Torsdag till fredag var min mamma här och umgicks med oss.
Torsdagen började vi med att gosa med Leia och äta lunch. Efter det tog vi en långpromenad till Mattias jobb för att hälsa lite på honom. Efter en liten glasspaus, med Mattias på hans rast, gick vi hem igen. På kvällen såg jag och mamma Jesus Christ Superstar. Den var bra! Vi skrattade lite åt deras val av slutscen. Anledningen till att jag inte engagerade mig i den här föreställningen var för att jag var gravid när de började och visste att jag skulle ha fått barn innan de skulle ha premiär. Men vi skojade om att det är ju ingen som vet om Maria Magdalena var gravid. Så jag och mamma fick lite roligt när deras slutscen är Maria Magdalena med ett barn i famnen.

 

Efter alla långa promenader behövde jag nya skor, så igår tog jag och Leia ytterligare en promenad till Mattias jobb för att möta upp honom när han slutade, så att vi kunde åka och köpa skor tillsammans. När vi kom fram hade Mattias lite grejer att göra innan vi kunde åka och Leia ”ville” hjälpa sin pappa med rapporterna vid datorn. Problemet var nog bara att det inte var så mycket hjälp, för hon lyckades radera en del av det han redan skrivit klart. Efter det fick hon sitta och sura i min famn tills han var klar.

 

Idag är vi väldigt trötta eftersom Leia bestämde sig för att börja bråka vid kl 5 i morse. Så idag blir det bara en lugn kväll framför tvn.

/Kikki

Permalink Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()