Uppdatering

Det har inte blivit så mycket sittande vid datorn de senaste veckorna. Lillan är inne i en period då hon vaknar ca en gång i timmen, så jag är extremt trött.

Idag har jag varit på en ca 2h lång promenad med lillan. Som vanligt gick det jätte bra första timmen, men sedan började hon gnälla lite. Men hon blev lite nöjdare när vi gick bredvid vägen så att hon kunde se på bilarna.

Lillan har börjat krypa ordentligt nu. Hon har krupit ett tag, men oftast bara några steg och sedan har hon lagt sig ner och börjat kräla istället, men igår när Mattias kom hem kröp hon fram till honom och sedan dess har hon inte krälat så mycket utan fortsatt krypa.

Just nu sitter lillan och leker på golvet medan Mattias spelar tvspel och jag sitter i soffan och försöker komma fram till att jag ska orka sträcka mig efter fjärrkontrollen och byta kanal på tvn.
/Kikki

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Torsdag

Idag har jag och Leia varit på en lite kortare promenad. Vi gick bara till Barnens hus och tillbaka hem. Jag passade på att köpa ett par strumpbyxor till lillan när vi ändå var där.

När vi kom hem var jag faktiskt duktig och gjorde lever till mig själv. :-) Till Mattias stekte jag några panbiffar och lastade på massor lingonsylt på hans tallrik, så han var nöjd han också.

Nu har vi haft lite filmmys och lillan sover i min famn. Jag försöker övertala mig själv att jag ska gå och lägga mig, men jag är för trött för att orka resa mig. (Fånigt va?)
Sov gott!
/Kikki

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Helgen

I helgen har vi haft lite myshelg. 
Igår började vi med att gå på stan några timmar. Det var väldigt mysigt att gå runt i lite affärer och titta på bl.a. julklappar. Vi åt även lunch på O'learys, vilket gjorde Mattias glad men jag uppskattar inte att vart jag än vänder mig finns en tv med sport. :-)
Igår kväll var vi hemma hos Daniel på fest. Det var väldigt trevligt och lillan uppförde sig faktiskt riktigt bra, så jag kunde stanna kvar lite längre jag med. 



Idag var tanken att vi skulle ha åkt till bl.a. ikea för att titta på ett soffbord, men Mattias har varit sliten efter gårdagen, så vi har inte gjort så mycket. Just nu sitter jag i soffan och slötittar på tv medan Leia sover i min famn och Mattias sover i andra änden soffan med benen i mitt knä. Jag sitter alltså fast i en liten hög av mina sovande älsklingar. :-)
/Kikki

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Fredag

Idag blev vår promenad lite annorlunda. Det var nämligen så att när vi tagit på oss ytterkläder och skor (skor i mitt fall, nyckelpigetofflor i Leias fall) och skulle gå ut märkte vi att vagnen inte var hemma. Jag ringde Mattias direkt och det visade sig att han hade glömt att ta ur den ur bilen i morse. Så istället för att ta av ytterkläderna, och gå in igen, satte jag lillan i sin babybjörn och bar henne i den på promenaden.  Hon verkade tycka att det var jättekul. Hon skrattade och pratade nästan hela tiden, samtidigt som hon sparkade väldigt mycket med fötterna och tittade storögt på alla bilar. Bilar verkar vara roligt och intressant. :-) När vi kom hem gjorde jag chili con carne till middag. Det blev VÄLDIGT starkt, så Mattias tyckte om det och för mig gick det åt en halvliter mjölk för att kunna få i mig min lilla portion.  Mattias är ledig i helgen, så vi planerar att försöka ha en mysdag i morgon. /Kikki

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Torsdag

Min hals verkar inte vilja bli bra, men det känns som att jag i alla fall är på bättringsvägen.
Den här dagen har blivit ganska lik de senaste. Jag och Leia började med att bara slappa och se på Gene Simmons family jewels. Efter det gick vi på promenad. Vi började med att gå till bergvik och passade på att handla lite när vi kom fram. Sedan gick vi därifrån till barnens hus för att möta Mattias när han slutade.
När vi kom hem lagade Mattias mat (fläskfilé och potatis provencal) och nu ska vi försöka ha en myskväll och se på film om jag inte somnar.
/Kikki

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Onsdag

Idag har vi bara tagit det lugnt. Jag har fortfarande ont i halsen, så jag har inte orkat med något vettigt.
Men en promenad blev det i alla fall. Jag tycker inte om att bara gå utan att ha ett mål. Så idag blev det en promenad in till stan för att ordna lite ärenden. Jag tog lite omvägar, så det tog nästan 2h. Leia var glad och nöjd nästan hela vägen. Men de sista km började hon gnälla och somnade när vi nästan var hemma.
Nu funderar jag på om jag ska gå och lägga mig, men lillan sitter i min famn och vägrar somna om, så jag måste i alla fall vänta på att hon går med på att sova. Jag längtar tills helgen för då har Mattias lovat att han ska ta henne i alla fall en natt så att jag får sova. Det känns i hela kroppen att jag behöver en hel natts sömn nu!
/Kikki

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Kurs m.m.

I morse gick jag upp jättetidigt för att åka till TRR på kurs. Först var det väldigt svårt att komma upp eftersom jag var supertrött. (Lillan vaknade flera gånger i natt, så det blev inte många timmars sömn för mig.) Men det var inget jämfört med hur svårt det var att gå när jag såg Mattias och Leia ligga kvar och sova. De var så söta och lillan hade krupit intill Mattias så det såg jättegosigt ut!
Men jag lyckades i alla fall slita mig och åka hemmifrån. Sedan var jag på kurs till ca 16:00. Det hade gått jättebra för Mattias att ha Leia nästan en hel dag själv. Vilket var väldigt skönt att höra eftersom hon panikskrikit den senaste tiden om hon inte såg mig. Nu hoppas jag bara att hon kan tänka sig att vara själv med andra utan att skrika så att vi kan skaffa barnvakt någon gång ibland utan att oroa oss.

Just nu sitter jag och tittar på några avsnitt av Gene Simmons family jewels och väntar på att Mattias ska komma hem från innebandyn. Jag funderade på att gå och lägga mig, men jag vill vänta på Mattias.
Sov gott!!
/Kikki


Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Myskväll

Idag har tyvärr halsen blivit värre och gör mer ont. :-(
Så det har varit ytterligare en seg dag utan något vettigt gjort. Men det blev i alla fall en liten promenad till Bergvik för att få lite frisk luft, lite motion och för att lillan skulle få komma ut lite.
Efter att ha handlat lite, inför kvällens middag, mötte Mattias upp oss och körde hem oss.
När vi kom hem trängde vi ner oss alla tre i badkaret en stund. Lillan tyckte att det var jättekul och sprattlade och skrattade. Hon gjorde sitt bästa för att skvätta så mycket vatten som möjligt på mig och Mattias. Jag var helt säker på att badkaret skulle vara för litet för oss alla tre. Men det fanns t.o.m plats kvar. Fast när jag tänkte efter så kom jag på att anledningen till att det var så trångt senast jag och Mattias badade tillsammans var för att jag väntade Leia då.
Efter badet lagade jag mat medan Leia sov i Mattias famn. Det blev lyxmiddag idag. :-) Jag åt kycklinglever och Mattias fick fiskpinnar. Varje gång jag äter lever kommer jag fram till att jag måste göra det oftare eftersom det är så gott. :-) Så vi får se om jag lyckas med det den här gången...
Nu spelar Mattias lite tvspel medan jag slappar vid tvn och lillan sover i min famn.
/Kikki

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()