Rensat förråd m.m.

Påskhelgen var väldigt bra. Vi hann med att umgås lite med folk, vilket var väldigt skönt eftersom jag annars mest är hemma med Leia eller går på promenad med henne.

Igår var det tisdag, så Mattias var ledig. Vi passade på att gå genom nästan alla kartonger i förrådet och städa ur garderoberna här inne. Tanken med det var att rensa ur grejer som vi kan sälja på loppmarknaden i sommar. Det blev en hel del fulla kartonger och även en soppsäck full av kläder. Förhoppningsvis blir det lite pengar av det. Lite extra pengar är ju aldrig fel. Särskilt inte nu. ;-)

 

I morgon kommer min mamma hit. Vi ska se Jesus Christ Superstar tillsammans. Det ska bli väldigt kul och jag ser verkligen fram emot att få umgås lite med henne! Det känns som att Söderköping/Linköping hamnade längre bort från Karlstad när Leia föddes.

/Kikki

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Glad påsk!

Glad påsk!

Mattias har varit hemma några dagar nu p.g.a. hosta och ont i halsen. Han hostar fortfarande väldigt mycket, men annars mår han bättre.



Just nu är svärmor här och har gjort påskmat med oss. Hon hade med sig ett tomt påskägg till Leia som faktiskt blev väldigt populärt. Hon ligger i sin vagga och försöker använda det som fotboll. Mattias var väldigt stolt över henne när hon sparkade upp ägget från foten till handen istället.

/Kikki

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Promenader m.m.

I helgen var Anna och Linus här. Det var väldigt mysigt att få umgås lite med dem. Vi gick lite på stan och Linus var jätteduktig med att hjälpa mig med Leia. Han körde vagnen och när vi var hemma satt han med henne i famnen och tröstade henne när hon var ledsen. Det var jättekul att ha dem här och det fick mig att inse hur mycket jag saknar min familj just nu. Mattias märkte det också, så han lovade att vi ska åka till Sörping nästa gång han är ledig! Vi kan i och för sig bara stanna lördag-söndag eftersom han jobbar, men jag hinner i alla fall umgås lite med mina syskon och mamma. :-)

 

Igår lämnade Mattias in bilen på verkstaden för att få nya bromsar. Eftersom han skulle gå hem från jobbet tänkte jag vara en snäll sambo och möta honom så att han slapp gå hem själv. Min tanke var att gå dit och sedan gå med honom hem. Men när jag hade gått ca 1½ km mot hans jobb kom bussen och eftersom jag hade ont i ryggen så fuskade jag och tog bussen dit. Men vi gick tillsammans hem.

 

Idag är det tisdag så då är Mattias ledig. Vi tänkte passa på att ta en promenad i dag med, så vi gick bort till Bergvik för att handla lite. Men när vi skulle gå hem hade jag väldigt ont igen, så jag fuskade och tog bussen halvvägs tillbaka. Där möttes jag och Mattias och så gick vi sista biten hem tillsammans.
Jag blev så glad när jag skulle gå av bussen, för att för första gången sedan jag fick barn var det någon som erbjöd sig hjälpa mig av bussen med vagnen. Men han märkte att jag klarade mig själv. Tyvärr hann bussen stänga dörren innan jag hann tacka honom.

/Kikki

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Leia 2 månader

Igår blev Leia 2 månader. Jag förstår inte vad fort tiden går! Det känns som att det bara var några dagar sedan vi åkte in till BB när hon skulle födas. Samtidigt känns det på något sätt som att hon alltid har funnits. Det är en konstig känsla.

                                                                     På bilden är Leia bara några minuter gammal!

Vi började gårdagen med ett besök på BVC för att väga och mäta lillan. Nu väger hon 4700g och är 57,5cm lång. :-)
Efter att ha handlat lite åkte vi hem och somnade i soffan. När vi vaknat lekte lillan lite sitt gym medan Mattias spelade tvspel och jag läste. Leia gör verkligen sitt bästa för att vända sig om och lyckas nästan. Hon har bara inte förstått hur hon ska göra med armen så den hamnar under henne och stoppar henne från att vända sig. Men när vi hjälper henne att vända sig lyckas hon väldigt bra med att lyfta huvudet. Det blir inte långa stunder, men hon blir bättre och bättre på det.

 

Idag har jag och Leia en lugn dag och passar på att bara vila, gosa och se på tv.

/Kikki

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Helgen

Vi har haft en väldigt mysig helg! I fredags hade vi lite ”lyxmiddag” med köttfärssås och hembakat bröd. I lördags tog vi en promenad in till stan och åt glass på Carli. Sedan gick vi runt lite och bara passade på att umgås medan lillan sov i vagnen. Efter promenaden hem åkte Mattias iväg för att se på hockeyn, så jag och Leia passade på att gosa lite.

 

I går åkte vi till Ikea för att lyxa till det med lunch. Vi kunde inte motstå varsin bit av deras cheesecake också. Sen gick vi runt på bergvik en stund.

 

Det har varit skönt väder i helgen även om det har blåst. Så vi har faktiskt haft på oss våra vårjackor alla tre. :-)

/Kikki

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Bebis Mattias :-)

Idag har svärmor varit här medan Mattias jobbade. Hon hjälpte mig lite med tvätten och hade med sig en hel kasse med gamla kort. Jag har inte sett några bilder på Mattias när han var liten, men nu fick jag se allt från nyfödd till nu (nästan nu i alla fall).

 

Jag fick tillåtelse av Mattias att lägga upp det här kortet på honom.

Leia är fortfarande snorig, men mår mycket bättre. Hon har börjat tillåta att jag sover i någon annan ställning än på sidan med armen om henne och kan faktiskt tänka sig att ligga själv på dagarna igen (i alla fall i sin ”gunga”).

 

Idag har jag äntligen orkat gå genom alla doppresenterna och satt upp några av dem i hyllan i vardagsrummet. Tack igen till alla för presenterna! Samtidigt efterlyser vi fortfarande vem det var som gav henne halsbandet med värmlandsblomman. Det är jättefint och det skulle vara roligt att veta vem det är ifrån.

/Kikki

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

Levergryta!

Lillan är fortfarande väldigt snorig och vill helst ligga i famnen dygnet runt. Men hon är lite rolig för när hon ligger bredvid mig kan hon först snora lite och då gnäller hon i några sekunder, men så snart hon märker att hon inte snorar längre börjar hon skratta och sedan snorar hon, gnäller, skrattar, snorar, gnäller, skrattar och så vidare. Det är ganska kul att titta på henne när hon håller på så.

 

Jag är fortfarande lite hängig jag också. Men mest är jag bara trött och har extremt ont i ryggen eftersom Leia vill att jag ligger på sidan med armen om henne hela natten. Men som tur är mår lillan så mycket bättre att vi kan sova i sovrummet igen! Även om jag inte sover mycket känner jag mig mer avslappnad när Mattias ligger bredvid.

Idag har jag äntligen fått äta levergryta för första gången på alldeles för många månader. Jag njöt verkligen av varje tugga!  

/Kikki

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

Sjuk prinsessa

Jag har haft en liten sjuk prinsessa sedan natten till fredag. Hon har varit väldigt snorig och lite kelig och gnällig. Hon har egentligen varit ganska pigg och inte haft feber även om hennes temperatur har varit högre än vanligt. Men det har ändå känts väldigt jobbigt eftersom det är första gången hon varit sjuk. Det jobbigaste för henne har varit på nätterna eftersom hon haft lite svårt att andas när hon ligger ner. Så hon och jag har sovit på soffan i två nätter för att hon ska kunna sova upprätt i min famn. Vi har faktiskt sovit förvånansvärt bra på soffan båda två, men jag har alltid svårt att sova när Mattias inte ligger bredvid mig. Förhoppningsvis blir hon snart helt frisk så att vi kan sova i sängen igen.

 

Lillan har mått mycket bättre idag. Temperaturen är nere till normalt och hon låter inte lika snuvig. Så har vi tur kan vi flytta tillbaka in i sovrummen redan inatt. :-)

/Kikki

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()