Promenad och chokladtårta

Idag har vi försökt ta det lugnt. Mattias var hemma på ”lunchdate” så det blev lite mys i soffan hela familjen och resterna från maten Mattias lagade igår. Så det blev färsk pasta och mozzarella/vitlöksfyllda kycklingfiléer. Väldigt gott!

Efter några timmars vilande passade jag och lillan på att ta en promenad till Mattias jobb för att hälsa på. Vi gick runt där i någon timme och det var några stamkunder som ville titta på Leia.

 

Sedan bar det av hem för att ha en lugn kväll. Jag hade kvar lite grejer från dopet och kände mig på bakhumör så jag passade på att baka en chokladtårta när lillan ändå var nöjd och glad i sin gunga.

/Kikki

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Tisdag

Idag är det tisdag, så Mattias har varit ledig. Vi började dagen med bvc för att väga och mäta lillan. Hon hade gått upp nästan 500g. Det var väldigt skönt att höra, för det betyder ju att hon får i sig mat nu!

Efter några timmars mys hela familjen, och faktiskt en liten tupplur i soffan, kom trygghansa hit och informerade oss om försäkringar. Så nu är både jag, Mattias och Leia helförsäkrade. I och för sig är ju jag och lillan försäkrade några månader till eftersom gravidförsäkringen gäller tills hon är 6månader, men ändå skönt att veta att vi har något mer efter det.

 

I kväll blir det mys i soffan. Mattias ska se nån fotboll, så jag kommer nog titta på något på datorn. Eftersom Mattias är ledig blir det lite lyxig mat också. :-)

/Kikki

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Nyklippt och dop

I fredags var jag ifrån min Leia för första gången sedan hon föddes. Jag var och klippte mig och färgade håret. Det var väldigt skönt att äntligen få hjälp att kunna göra något med håret, men det var extremt jobbigt att åka från Leia. Det tog ovanligt lång tid att gå till bussen och jag tror att jag hann ringa Mattias två gånger på den korta vägen bara för att höra vad hon gjorde. Men så snart jag kom fram kändes det lite bättre. Jag har världens mest underbara frisör som alltid får mig att känna mig så ompysslad och speciell. Jag brukar inte gilla det där småpratet som kan bli med en frisör, men min frisör tycker jag faktiskt om att prata med. Dessutom har jag inte varit hos honom en enda gång utan att blivit väldigt nöjd med hur håret blivit.
När jag kom hem satt jag och kramade på lillan i flera timmar för att ta igen tiden som jag missat.

 

I går var Leias dop. Det blev verkligen perfekt. Jag förväntade mig att det skulle bli fel och att saker skulle hända, men förutom några småsaker blev allt precis som jag tänkt mig. Så ett JÄTTETACK till alla som hjälpte till att få dagen så bra!



/Kikki

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Rastlös

Idag har lillan sovit i sin gunga nästan hela dagen. Det har känts jättekonstigt att inte ha henne i famnen. Hon brukar ju ligga hos mig nästan hela dagarna. Men eftersom hon legat själv idag har jag plötslig haft möjlighet att göra annat än att bara sitta i soffan.
Fast efter några timmar blev jag rastlös så då tog vi en promenad till Mattias jobb.

 

I morgon ska vi handla det sista inför dopet och fixa med allt som går att göra innan lördag. Jag ska börja med att äntligen få klippa mig och färga håret. Sedan ska vi kolla på lokalen och se vad som behövs köpas förutom det vi redan vet. Till sist ska det sista bakas så att allt är klart på lördag.
Jag ser fram emot att träffa hela min familj och att de äntligen ska få träffa Leia!

/Kikki

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Dopplanering och barngrupp

Igår var vi och träffade prästen för att gå genom allt inför dopet. Så nu ska det bara handlas och bakas så är allt klart. Jag ser fram emot att få träffa hela min familj och att de äntligen ska få träffa Leia!

Idag var första barngruppen på bvc. Det var kul att träffa dem från föräldragruppen igen och höra hur det gått för dem. Vi satt och pratade om våra förlossningar och den första tiden hemma. Vi pratade väldigt mycket och tiden gick väldigt snabbt. Nästa gång ska vi få lära oss babymassage. Det ser jag fram emot.

 

I dag kom äntligen lillans ”babysittergunga”. Den går på batteri och gungar, vibrerar och spelar musik. Leia var lite tveksam i den, den första minuten, men så snart vi satte i gång den så att den började gunga så verkade hon gilla den. När vi sedan även satte igång den så att den vibrerade också somnade hon på bara några minuter. Det känns väldigt skönt att hittat ett bra sätt för henne att sitta själv. Den var verkligen värd vart enda öre eftersom jag och Mattias får möjlighet att t.ex. äta i lugn och ro utan att hon gnäller.

/Kikki

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Lugn dag

Idag har vi börjat med att ta det lite lugnt. Mattias kom hem på en ”lunchdate” och hade köpt med sig lunch. Det var väldigt mysigt att få lite extratid tillsammans alla tre. Eftersom Leia oftast är gnällig på kvällarna är det alltid mysigt när Mattias är hemma när hon är på bättre humör.

Jag har provat lite nya kläder på lillan idag. Vi har köpt lite nya klänningar till henne som hon kan ha när hon ska vara lite extra fin. Så idag fick hon ha på sig en röd manchester med Nalle phu broderier på. Hon blev extremt söt i den.

 

Leia och jag bestämde oss för att gå och möta Mattias när han slutade jobbet. Det blev väldigt uppskattat. Hans kollegor är alltid glada att träffa henne och visa nya fina kläder som kommit in. Jag kunde inte låta bli utan det blev faktiskt en nalle till henne. Det kan bli dyrt att hälsa på Mattias på jobbet, men jag känner mig ändå väldigt duktig som faktiskt nästan aldrig fuskar och köper saker till Leia när vi är där. Oftast köper jag bara något nödvändigt som vi verkligen behöver.

 

Mattias passade på att jobba lite med Leia i famnen. Ett väldigt bra sätt att få kunder att reagera, men jag godkänner bara att han står i kassan när det är jag som handlar.

/Kikki

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

Effektiv dag

Vid klockan 7 i morse kom min lilla prinsessa fram till att det var dags för mig att gå upp. Så vi satte oss i soffan och tittade lite på tv för att Mattias skulle få sova lite till. Men så snart vi satte oss ner så somnade hon igen. Jag försökte sova lite till, men det var omöjligt.

Idag har vi varit på Bergvik och köpt kläder till dopet. Vi gick runt i många affärer innan jag äntligen hittade något som jag i alla fall kunde tänka mig. Jag är inte supernöjd, men Mattias sa att jag var fin, så jag litar på honom. Min plan var att hitta något som var snyggt, men samtidigt lätt att amma i, men den kombinationen verkar tyvärr vara helt omöjlig! Jag tycker i och för sig att det verkar väldigt svårt att hitta något som är bekvämt att amma i oavsett om det är snyggt eller inte. Så jag hoppas att Leia inte kommer att vara hungrig för ofta under dopet, för klänningen jag köpte är inte så lätt att amma i. Men det löser sig! :-)



Lillan har faktiskt sovit väldigt mycket idag så jag har hunnit med en hel del. Jag har förutom att handla hunnit värma mat, tvätta och baka en sockerkaka. Känns väldigt skönt att fått lite saker gjort!

/Kikki

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Första inlägget

Hej, hej!
Jag tänkte att det kanske skulle vara en rolig idé att skaffa en blogg för att kunna uppdatera nära och kära långt bort om allt som händer här hos oss. :-)

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

Välkommen till min nya blogg!

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()