Första advent och julpynt.

Igår lyckades jag få upp nästan allt julpynt. Det blev betydligt mycket mindre än förra året, mycket p.g.a att jag inte vill ha sakerna för långt ner eftersom jag vet att lillan kommer klättra på dem då.
Det var ju Leias allra första advent igår. Hon stod faktiskt stilla förvånansvärt länge för att titta på ljuset i adventsljusstaken. Vi brukar i.o.f.s ha ljus tända, men då är det nästan alltid värmeljus och de syns ju inte lika tydligt, så hon verkade väldigt fascinerad. :-)

Idag har jag och lillan varit på promenad in till stan igen. Vi passade på att köpa några av de sista julklapparna. Så nu är jag och Leia nästan helt färdiga med det vi ska ge familj och vänner. (Fast jag brukar alltid hitta något mer i sista stund. Särskilt om jag har kvar lite extra pengar på kontot några dagar innan julafton.)

I morgon är Mattias ledig, så då ska vi försöka hinna mysa lite på stan alla tre och sedan storhandla. Det börjar ju även bli dags att köpa alla ingredienser till årets julbak! :-)
/Kikki


Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Lördag

Bloggappen på min iPhone har bråkat lite med mig och jag har varit för lat för att orka ta fram datorn och uppdatera. Men nu verkar det fungera igen. :-)

Idag har jag hunnit stryka julgardinerna och få upp dem i alla rum förutom sovrummet. Leia tyckte att jag var väldigt tråkig som inte lekte med henne, så jag fick muta henne med ett helt smörgåsrån. (Hon brukar få det i små bitar, men idag fick hon ett helt utan att jag delat det.) Hon tittade förvånat på mig när jag gav henne det och sedan skyndade hon sig att bita i det som om hon var rädd att jag skulle ta det ifrån henne igen.

När Mattias slutat jobbet åkte vi hem till hans bror som fyllde 45år igår.

När vi kom hem gjorde jag kyckling wook med nudlar medan Mattias hämtade in julsakerna. Så jag hoppas att få upp resten av dem i morgon.
/Kikki


Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Bröllopsresa m.m.

Trotts att vi hostar och är snuviga fick jag med mig Mattias på en promenad bort till bergvik.
När vi var där passade vi på att boka vår bröllopsresa. Så på måndagen efter bröllopet åker vi till Rom en vecka. :-) Jag längtar redan! Det känns som att bröllopet kom lite närmre nu när bröllopsresan är klar. Ännu närmare när jag tänker på att det bara är ca tre veckor kvar tills det är dags att köpa klänningen.

När vi ändå var på bergvik passade vi på att äta lunch på Subway. De kommer sluta med sin "spicy steak and cheese" snart. Så jag ville passa att äta den.
Efter lunchen köpte jag en ny vinterjacka och sedan gick vi hem igen.
Det var nog en av de mest långsamma promenader vi varit på de senaste månaderna. Men det var väldigt mysigt ändå.
/Kikki




Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

Sjuka tjejer :-(

Både jag och lillan har varit förkylda och ynkliga i några dagar nu. Det började med att Mattias var snuvig och ont i halsen. Sedan fick Leia det och sedan jag. Mattias är nästan helt frisk nu och lillan är bättre, men fortfarande lite snuvig och hostig. Däremot hostar jag så fort jag rör på mig, så de senaste dagarna har det blivit väldigt långsamma promenader.
Det jobbigaste är att lillan är en liten knähund när hon mår dåligt. Så om hon fick bestämma så skulle hon krypa ihop i någons famn så fort hon hostade. Det innebär att jag får svårt att göra något.
Men hon kan tänka sig att leka lite själv lite då och då. Hon har börjat förstå att hennes leksaker ligger i en låda så det är oftast dit hon kryper när hon vill leka. Problemet är om den leksak hon vill ha ligger långt ner, för då klättrar hon i lådan och sedan kommer hon inte upp.
/Kikki

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Dagis

Idag har vi varit och hälsat på ett dagis. Det verkade jättemysigt och Leia gillade fröken direkt. Med det verkar tyvärr som att vi inte kommer kunna få plats där eftersom de inte har samma kösystem och intagning som de kommunala dagisen. Men de kommunala vi har sökt verkar också bra, så det spelar nog egentligen ingen roll.
Just nu är Mattias på skoutbildning på jobbet, så jag och Leia myser lite och försöker titta på tv. Lillan är lite gnällig och vill helst sitta i famnen hela tiden, medan jag tycker att hon kan leka på golvet.
/Kikki

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

"Bröllopsblogg" m.m.

Idag har jag fixat lite med vår ”bröllopsblogg”. Det är egentligen inte en blogg, utan mer en plats där det kommer att finnas info om saker inför bröllopet. Den är alltså till för att våra gäster ska kunna få info om sådant som kan behövas. Det jag koncentrerat mig på idag är boendeförslag för våra långväga gäster. Och eftersom vissa ställen sa att de rekommenderade att man bokade ca 6 månader i förväg bestämde jag mig för att den blir offentlig redan nu. Det står egentligen inget hemligt på den, men vi har ändå valt att lösenordsskydda den. Så ni som vill ha tillgång till den hör av er så får ni lösenordet. (Rekommenderar att ni som redan nu vet att ni kommer behöva någonstans att bo att ni går in och kollar.) http://cannervikbrollop.blogg.se

Annars har vi inte gjort så mycket idag. Jag provade ett nytt recept: ”Svamp och köttfärsröra med pasta”. Även det var väldigt gott.
Eftersom Mattias lämnat in bilen på verkstaden gick jag och Leia till Barnens hus för att möta honom och gå med honom hem, så att han slapp gå hem ensam.

Nu verkar fotbollsgalan vara slut, så då hoppas jag att Mattias blir lite social igen. :-)
/Kikki

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

Julmarknad m.m.

Idag har vi varit på julmarknaden på Mårbacka i Sunne. Det var väldigt mysigt, men väldigt mycket folk. Jag bar Leia i en babybjörn och hon satt för det mesta och pratade med folk som råkade lyssna på henne. Men när det var för mycket folk och hon inte såg Mattias blev hon lite gnällig.
Det enda jobbiga var att de hade provsmakningar på det mesta de sålde. Men jag är stolt över mig själv eftersom jag klarade av att säga nej till all marsipan och andra former av godis, sylter, läsk och liknande. (Ni som känner mig förstår nog hur svårt det var att tacka nej till marsipan.) Tyvärr var jag inte lika duktig när det var provsmakning på viltkorv och valnötsbröd. En limpa valnötsbröd var det onyttigaste vi köpte och nu ligger den i frysen tills julafton. (Ok, Mattias fick en burk körsbärssylt av mig, men den kommer jag garanterat inte smaka på! Blää!!)

När vi kom hem tittade Mattias på fotboll och jag lagade mat. Jag har hittat en hel del olika recept som jag vill prova, så idag passade jag på med två olika eftersom Mattias var hemma och kunde ta lillan. Så det blev "Lingongryta" till Mattias och "Pasta- & broccoligratäng" till mig. Både Mattias och jag var väldigt nöjda och åt oss väldigt mätta.

Nu känns det som att det snart är läggdags. Men det får nog vänta en stund till.
/Kikki

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Fredag

Idag har jag och Leia varit på promenad och bl.a. fixat med lite julklappar. Det känns bra att jag nästan är klar med alla julklappar. Då vet jag att jag slipper det i december eftersom jag vet att jag kommer ha mycket då ändå p.g.a. jobbsökande och bröllopsplaner.

Vi har även passat på att bl.a. tvätta lite kläder och som vanligt stod lillan och stirrade rakt in i maskinen.
/Kikki

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

Barnmat m.m.

Jag har kommit fram till att eftersom lillan har börjat äta större portioner så blir det väldigt dyrt att ge henne barnmatsburkar flera gånger om dagen. Så nu har jag börjat göra helt egen mat till henne (alla mål på dagen och inte som förut med någon gång ibland). Hittills har det gått jätte bra och hon verkar gilla maten. Det enda "problemet" är att det är svårt att beräkna hur stora portioner hon äter. Men det har hittills bara blivit för stora portioner, så det är ju egentligen inget problem.

Idag har varit lite av en slappdag. Lillan har mest lekt på golvet medan jag slöat vid tvn. Men det blev i alla fall en kort promenad till våxnäscentrum och tillbaka så att jag kunde köpa bl.a. ingredienser till att göra en äppelpaj till Mattias. Han har "tjatat" om att han varit sugen på det i flera dagar nu. Jag är nöjd över att han inte blir sugen på något som jag tycker om! :-)
/Kikki

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()