Bröllopsinbjudningar m.m.

Sitter och fixar det sista med inbjudningarna till bröllopet. Det var mycket svårare än vad jag trodde att det skulle vara. Egentligen vill vi helst bjuda alla vi känner och säkert några till. Men p.g.a. plats i lokalen och vår budget måste antalet dras ner. Så då kom den svåra frågan. Vilka vill vi helst dela vår dag med?
Ska man bjuda alla dem som förväntar sig att bli bjudna? I mitt fall var det en fråga med ett enkelt svar!
Men en fråga som var lite svårare var de som ”försvunnit” lite sedan vi fick Leia. Jag har aldrig godkänt kommentarer som: ”vi tänkte att det inte var någon idé att bjuda er, för vi trodde inte att ni kunde komma p.g.a. Leia” eller liknande. För mig är sådana kommentarer bara ett lite finare försök att säga ”vi ville inte bjuda er”. Att skylla på Leia är bara fånigt! Bara för att vi fått barn har vi ju inte ramlat av jordens yta! Det finns faktiskt något som heter barnvakt. Dessutom finns också möjlighet för oss att välja att den ena ska stanna hemma och den andra gå ut. Jag anser att om personer vill att vi ska komma, borde det vara mitt och Mattias beslut om vi kan eller inte. Så ska vi verkligen bjuda dem som slutat bjuda oss?

Men, men. Vi har i alla fall kommit fram till vilka som ska bjudas och vilka vi inte kan bjuda. Så till alla er som inte får en inbjudan vill vi säga att det är inte för att vi inte tycker om er, eller för att ni inte betyder något för oss. Vi blev helt enkelt tvungna att välja de allra närmaste.


I helgen var vi på resemässan. Det var väldigt mysigt att gå omkring och drömma oss bort. Vi passade även på att kasta lite pappersflygplan för att försöka vinna en resa, och att fylla i deras tippspromenad. Jag tror att det är större chans att vi vinner på tippspromenaden än att vi vinner på pappersplanen, men vi får se. Det var vilket fall som helst en mysig eftermiddag oavsett om vi vinner något eller inte. Leia fick en solhatt som var lite stor, men hon var väldigt söt i den.

 

Idag har varit en ganska lugn dag. Vi gick en promenad in till stan och köpte en födelsedagspresent till Leia. Det känns overkligt att hon snart fyller 1år!! Sedan gick jag och solade medan Mattias och lillan gick hem. Efter solningen passade jag på att simma en timme. Det har blivit mindre folk i motionsdelen igen, så det känns inte lika trångt att simma längre. Däremot är det mer folk i simhallen än vad det varit någon annan gång jag varit där. Det verkar som att skolor har någon form av lektion i simhallen för det kommer, vad som i alla fall verkar vara, skolklasser med lärare som prickar av hur många varv de simmar. Så även om det är mer plats att simma är det även mer ljud. Så jag kan inte längre säga att det är en lugn stund på dagen att gå och simma. Men jag klagar inte (även om det kanske låter så). Eleverna kan vara kul att titta/lyssna på. Särskilt när de ska simma klädsim.

Ikväll blir det lite ”tjejkväll” för mig och Leia. Mattias ska troligtvis iväg och träna (om han inte har för ont). Så det blir lite mys framför tvn för oss flickor. Lillan får nog en nappflaska med juice (eller välling beroende på vad klockan hinner bli) och, eftersom jag gått promenad i ca tre timmar och simmat en timme, ska jag unna mig några ”Chilli cheese”. De som finns på Maxi är inte riktigt lika goda som de på t.ex. McDonalds, men de är mycket billigare och absolut supergoda!  :-)

/Kikki

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Bröllopstårta

Idag har vi provsmakat vår bröllopstårta.
Vi hade två olika smaker som vi funderade över, så vi tog hjälp av Mattias bestman och hans fru. Alla fyra var överens om vilken smak som var godast även om båda var goda. Flickorna struntade i vilken smak det var bara de fick smaka en liten bit.
Så nu är tårtan bokad och klar! :-)
Det känns jättekul att bröllopsplanerna går framåt! :-) Nästa steg är nog att göra färdigt och skicka inbjudningarna.
/Kikki

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

3 år!

Idag för tre år sedan flyttade jag (officiellt) in hos Mattias. För att fira det gick vi ut och åt.
Det kändes jättelyxigt att få lite tid för oss själva och kunna gå ut och äta. Att sedan maten var underbar gjorde inte saken sämre! Jag längtar verkligen tills vår bröllopsresa, bl.a. för att jag räknar med att kunna äta, liknande mat som vi åt ikväll, varje dag!!

Annars händer inte så mycket just nu. Mattias trivs med att vara pappaledig och jag börjar bli väldigt rastlös och vill ha ett nytt jobb! (Även om jag njuter av att hela familjen kan umgås!)
Lillan växer och närmar sig sin första födelsedag (vilken jag självklart har planerat för länge sedan).

Bröllopsplanerna går framåt och i morgon är det dags att provsmaka två olika sorters tårtor för att bestämma smak på bröllopstårtan. :-)

Just nu är det fotboll på tvn, så jag sitter och låssas vara social med Mattias när han tittar. Men jag funderar på att gå och lägga mig. Även om Mattias har lillan på nätterna nu vaknar jag varje gång hon vaknar. Så det känns som att jag alltid är trött.
Sov gott!
/Kikki



Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Uppdatering

Jag måste bara börja med att berätta en rolig kommentar jag hörde från en liten tjej (ca 10-års åldern tror jag) i omklädningsrummet i simhallen idag. Hon förklarade för, vad jag antar var, sin mamma att:
"Det är mycket lättare för en kille att hitta någon att gifta sig med än vad det är för en tjej. En kille behöver ju bara gå till kyrkan och säga ja. Tjejen måste ju stå ut med honom också."
Så det är ju tur att jag står ut med Mattias. :-)

När man är i simhallen just nu märks det att det är januari och att folk avgett nyårslöften. Det är kö in p.g.a. folk som vill köpa månadskort/gymkort. Jag brukar försöka vara i simhallen direkt efter att simskolan har slutat för då brukar jag oftast få motionsdelen för mig själv. Men nu har det varit väldigt mycket folk i den delen av bassängen. I går räknade jag till ca 10 personer förutom mig. Det blev lite trångt, men det fungerar. I dag droppade det av lite och under ungefär en, underbar, kvart var det bara jag och en person till som simmade.

Det känns väldigt bra att ha Mattias hemma. Det märks tydligt på honom att han är mer avslappnad nu jämfört med t.ex. december. Tyvärr blir det ju inte riktigt pappaledighet för honom eftersom jag också är hemma. Men han tar ändå största ansvaret för lillan och eftersom jag är i simhallen ganska ofta får han i alla fall några timmar själv med henne varje dag.

I morgon blir lillan 11 månader. Det är alltså bara en månad kvar tills hon fyller 1 år. Det känns verkligen overkligt! Vart har det här året tagit vägen?? Jag fick en jättefin bakbok av Mattias i julklapp. Så jag har redan börjat planera vilka recept jag ska använda till lillans ettårskalas. (Eller rättare sagt ettårsfika.)

Just nu sitter jag och slöar lite framför tvn med en sovande Leia i famnen. Mattias är ute och tar några öl så jag är själv hemma. Jag tänkte egentligen lägga Leia i sin säng och tömma diskmaskinen. Men två timmars promenad och en timmes simning känns i kroppen. Så jag tror att jag sitter still ett tag till.
/Kikki


Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

GOTT NYTT ÅR!! m.m.

Jag tänkte att jag kunde börja året med att uppdatera bloggen. Jag har visst varit ganska dålig på det den senaste tiden.

Julen var jättemysig! Vi var hemma hos Tomas och Hilde (Mattias bror). Lillan fick massor julklappar, men det hon var gladast över just då var alla snören på paketen och de saker som hade en lapp eller tvättråd på sig. Det var först efter julafton som hon började leka med de leksaker hon fått.
Jag fick allt jag önkade mig och lite till. Favoriterna var bl.a. en ny dator, en ring, ett skal till min iPhone, presentkort på makeupstore (till bröllopet), en ”multi slicer” (som var till både Mattias och mig) m.m.

Idag har vi bara tagit det lugnt. Vi gick en liten promenad alla tre och sedan har vi mest sett på tv och spelat lite sällskapsspel. Vi åt en trerätters som började med toast skagen. Sedan blev det hjortstek och potatis provensal och till sist några tuggor på en hemgjord saffranssemla. (Varken jag eller Mattias orkade äta upp dem.)
Leia somnade vid 21:00, men sedan vaknade hon igen vid ca 22:00. Då försökte jag få henne att somna om men vid ca 23:30 tänkte jag att hon lika gärna kunde få vara uppe över tolvslaget, men då passade hon på att somna. Så hon somnade ca 23:45 och då ville jag inte väcka henne igen. Nu ligger hon bredvid mig och sover och eftersom det är sista natten jag har henne innan Mattias tar över så hoppas jag verkligen att hon kan tänka sig att inte vakna för många gånger i natt.

Mattias pappaledighet börjar nu. Jag vet fortfarande inte exakt vad det är jag ska göra, men jag har sökt alla jobb som går att tänka och var på anställningsintervju i veckan. Där sa hon i och för sig att de hade en praktikant som låg bra till för jobbet, men jag hoppas på att jag åtminstone kan få möjlighet till extrajobb där om det inte blir något annat. Men jag har ju fortfarande lön några månader, så ekonomiskt är det ingen fara. Det är mest det att jag börjar bli rastlös av att gå hemma. Men nu blir det ju skillnad när Mattias är den som tar lillan. Så just nu är min plan mest att umgås med min lilla familj och utnyttja mitt månadskort i simhallen.
/Kikki


Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()