Bröllopsplaner...

Först vill jag bara passa på att påminna ALLA som blivit bjudna till bröllopet att de måste tala om ifall de kommer eller inte. Som vi sagt tidigare har vi bara bjudit de allra närmaste. Det betyder att vi egentligen räknar med att 98% kommer. Så istället för att räkna med de 98% och köpa mat och dryck till dem för att sedan kanske stå  med för mycket om någon inte kan komma, har vi sagt att ALLA behöver anmäla sig. Vi räknar alltså inte med någon innan de anmält sig. (T.ex. så har tärna, solist och toastmasters fått anmäla sig fast det egentligen är en självklarhet att de kommer.) Det är i och för sig två veckor kvar av ”anmälningstiden”. Men om två veckor hoppas vi verkligen att vi fått besked från alla, oavsett om det är föräldrar, syskon, vänner eller kompisar.

Vi hoppas att ni alla, som inte anmält er, vill göra oss den lilla tjänsten och skicka iväg ett snabbt sms, mail eller komentar på facebook om ni kommer eller inte. Vi tar inte er förgivet och bockar av er innan ni sagt något, så vi ber er om att ni inte tar oss förgivet. Vi har mycket att tänka på och planera, så en riktig anmälan från er underlättar för oss!

 

Nu känns det verkligen att bröllopet närmar sig! I går var prästen här och gick genom vigseln och idag har jag mailat vaktmästaren om detaljer och försökt att jaga kantorn om musiken. Under min cykeltur ringde även de som jag beställt klänningen från och sa att den kommit, så jag ska på första provningen på måndag. :-)  Lite nervöst, men väldigt kul. Så återigen har jag kommit fram till att jag vill flytta Värmland och Östergötland närmare varandra! Det skulle vara så skönt att ha mina nära och kära lite närmare nu när allt det sista ska fixas, av störst anledning att jag vill ha deras råd och sällskap när det är saker som ska fixas.
Förutom bröllopsfixande händer inte så mycket just nu. Jag är lite stressad över att jag inte kan göra allt jag vill p.g.a. ”ryggskadan” t.ex. är det för smärtsamt att sitta vid symaskinen. Men jag hoppas att det går över snart, annars tänker jag sy oavsett hur ont det gör. Det är ju mindre än sju veckor kvar…

 

Leia har börjat hjälpa till här hemma (på lek). T.ex. tycker hon att det är jättekul att hämta saker till oss och ibland viker hon upp mattkanten för att jag ska be henne rätta till den.  :-)

/Kikki

 

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Kök och egentid

I går var hantverkaren här och bytte bänkskiva, diskho och kran i köket. Det blev jättebra och det känns lite som ett nytt kök nu. Vill även passa på att tacka Daniel H och Tompa som hjälpte oss med de kakelplattor som åkte ner när diskbänken revs ut.
Så här ser köket ut nu:

 

Idag har jag sett till att få lite egentid. Det kändes som att det verkligen behövdes. Särskilt eftersom jag ska ha Leia själv några dagar nu…

Jag började med att lämna lillan på dagis. Sedan tog jag en cykeltur på ca 2h. Det var inte tänkt att den skulle bli så lång, men jag satt i andra tankar och helt plötsligt hade jag cyklat iväg nånstans. Men det positiva med det var att jag lärde mig lite mer om Karlstad och fick extra motion när jag försökte hitta tillbaka hem.
Sedan blev det lite träning, solning, shopping (rea på rean är bra grejer) och ett skumbad innan jag hämtade lillan på dagis. Just nu ligger hon och sover i min famn. Hon ska få sova middag en liten stund till, sedan blir det någon timmes promenad till för att möta Mattias när han slutar jobbet. :-)

/Kikki

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Påsk och jobb

Påsken var väldigt lugn för oss. Jag jobbade i torsdags. I fredags tog vi det bara lugnt efter att Mattias kom hem från jobbet. I lördags passade jag på att ta en långpromenad på ca 3h för att kunna äta påskmat och svärmor var här och lekte med Leia medan jag och Mattias lagade mat. I går blev det ytterligaren en långpromenad fast denna gång med hela familjen, så vi passade på att stanna på en lekplats så att lillan inte klagade. :-)

 

Idag har vi hunnit med en hel del. Jag fick lite sovmorgon eftersom jag skulle jobba idag. Sedan fixade jag med lite bröllopsgrejer på datorn och efter det åkte vi och beställde min vigselring, gravering av Mattias ring och förminskning av min förlovningsring. Det känns jättebra att ha det beställt och klart. Nu är allt det stora bokat/beställt och klart, så nu kan vi gifta oss. :-) 

När vi fixat alla ärenden, vi skulle fixa, åkte vi hem för att äta en snabblunch innan jag skulle åka och jobba. Vi passade även på att fixa lite inför att hantverkaren kommer på torsdag.

Jag jobbade stängning idag. Det var ganska lugnt större delen av tiden, vilket passade väldigt bra eftersom Monkan och Torbjörn kom förbi och hälsade på. Så jag hann sitta ner en stund och prata med dem medan de åt.

Det känns skönt att ha fått lite mer tider att jobba och idag fick jag t.o.m. sköta hela ”framsidan” själv. Jag trivs väldigt bra och hoppas att få mer tider snart. Så som det ser ut nu så jobbar jag inte nästa gång fören om lite mer än två veckor.

/Kikki

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()