Ytterligare en seg dag.

I natt vaknade jag av att jag hade ont i halsen. Tyvärr har det suttit kvar resten av dagen tillsammans med att känna mig trött och sliten. Tanken var att jag skulle hunnit fixa lite hemma och sedan träna innan Mattias kom hem. Men p.g.a. att jag inte mått så bra så blev det inget gjort! Jag orkade inte ens träna, men jag försökte kompensera det med att gå en långpromenad på ca 1,5h. Lillan verkar i alla fall varit nöjd med dagen eftersom hon fått sitta i min famn nästan hela dagen eftersom jag inte orkat jaga henne.

Igår blev jag trött på att lillan ofta får mat i håret när hon ska äta, så jag satte upp hennes hår i en liten toffs mitt på huvudet. Hon såg lite rolig ut, men verkade inte ha något emot sin tillfälliga frisyr. :-)
/Kikki

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Seg dag

Jag måste ju provskriva från mobilen nu när blogg.se kommit med en iPhoneapp. :-)

Idag har inget vettigt blivit gjort. Lillan har sovit ganska oroligt igen, så det betyder att jag är trött eftersom jag inte fått sova i natt. Så idag har jag mest suttit med lillan i famnen och försökt hitta ork att göra något. Har mest kollat efter jobb och faktiskt skickat in några ansökningar i alla fall.

Nu ska jag försöka ta mig i kragen och träna så att lillan och jag hinner med en promenad innan Mattias slutar jobbet. :-)
/Kikki

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Tisdag

Idag är det tisdag, vilket betyder att Mattias varit ledig och också att vi har haft ca en miljon ärenden (kanske inte riktigt så många, men det kändes som det i morse när klockan ringde).
Lillan var väldig gnällig i natt, så jag fick inte sova nästan något över huvud taget. Hon sov ungefär en halvtimme, sedan var hon vaken en timme, sov en halvtimme osv. Vid kl 6 orkade jag inte mer, men då var Mattias gullig och tog med sig Leia till soffan och halvsov där de sista två timmarna innan klockan ringde. Så jag fick sova en stund i alla fall.
När vi tagit oss upp åkte vi till Skoghall för en morgonfika med svärmor. Lillan verkade tycka att det var kul att träffa sin farmor.
Efter det handlade vi några småsaker och sedan var det dags för mig och Leia att gå till babysången. Hon verkade gilla det den här gången också, men hon var extremt trött, så hon var inte så förtjust i att dansa runt så mycket. Så det var mest jag som sjöng och hon som (efter en stund) sov.

 

När ”vi” sjungit färdigt blev vi hämtade av Mattias för att åka till banken och prata om våra lån och Mattias passade på att fixa till i sitt personsparande. Leia fick låna en leksak under tiden så hon var också nöjd. Vi fick ner räntan på lånen och gick ifrån banken med ett glatt humör!



Därefter passade vi på att storhandla, så nu är skafferi, kyl och frys fulla av mat/barnmat.
Nu har lillan börjat visa sin mer kräsna sida när det gäller mat. Innan har hon inte haft något som hon inte tyckt om, men den senaste veckan har det hänt flera gånger att hon inte velat ha maten och nu har vi kommit på vad det var. Några av barnmatsburkarna har små bitar i sig (även de som är från 6 månader) och det är det hon inte tycker om. Idag åt hon nämligen samma rätt som förra veckan, men av ett annat märke, och hon åt en enorm portion (för att vara lilla Leia).

/Kikki

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Effektiv

Idag har jag faktiskt varit riktigt effektiv och redan hunnit med det mesta jag tänkt göra under dagen. Det började med att lillan gick med på sovmorgon till ca 9 i morse. Efter det har jag hunnit med att sitta en hel del i telefon bl.a. för att hjälpa mamma boka sin resa (och passat på att diskutera bröllopsresa med resebolaget), kollat lite info inför bröllopet, skickat iväg några mail, lagat lunch till mig och lillan, tränat, duschat, gjort mellanmål till lillan och nu äntligen fått henne att sova middag.

 

Ikväll ska Mattias iväg för att spela tvspel hela kvällen, så nu gäller det för mig och lillan att hitta på något vi kan göra tills läggdags.

/Kikki

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Medeltid m.m.

Helgen den 10-11/9 var vi på medeltidshelgen i Söderköping. Vi spenderade mer pengar än vi gjort tidigare år (mest på kryddor, te och viltkorv, men det blev lite annat också) men marknaden var lite större i år. Leia verkade ha väldigt roligt! Hon fick många komplemanger för att hon var så söt i sina medeltidskläder och hon tittade storögt, med ett leende på alla som var medeltidsklädda. När det var musik i närheten började hon gnälla så fort den slutade.  

 

På lördagen gick vi på marknaden och umgicks med min mamma när hon inte jobbade. Men söndagen blev inte som planerad eftersom lillan fick feber under natten. Hon hade lite mer än 39°C och ingenting var roligt. Men efter en tur till apoteket gick febern ner och hon blev mänsklig igen.

 

När vi kom hem blev jag sjuk. Feber, ont i halsen och allmänt gnällig. Men som tur var blev jag bättre ganska snabbt, även om jag fortfarande känner av halsen och är väldigt trött. Någon dag efter mig blev Mattias också sjuk. Jag blev orolig att vi skulle fortsätta smitta varandra, men som tur är verkar ingen av oss fått tillbaka det. Förutom att både jag och Matias som sagt fortfarande känner av lite i våra halsar. Så det var nog tur att vi köpte så mycket te på marknaden.

 

Den här veckan har bara varit lugn. Jag och lillan har hållit oss hemma den mesta delen av tiden för att hitta energin igen. Men igår blev det en promenad till Mattias jobb för att komma ut lite och för att övertala honom att vi skulle köpa räkor och vin (Cola zero i mitt fall). Så igår hade vi en liten myskväll. Åtminstone försökte vi, men det blev att äta i skift eftersom lillan busade som vanligt. Sedan hon lärde sig stå upp har hon börjat klättra på allt! Favoriten är att försöka ta sig upp på hyllan under bordet.

 

Idag var tanken att hinna med lite mer, men jag har inte riktigt hittat orken än. Men har i alla fall hunnit göra lunch till min lilla familj. Jag blev sugen på vofflor, så jag ringde hem Mattias till en ”lunchdate”. Jag gräddade vofflor till honom och mig, men lillan fick nöja sig med en barnmatsburk idag. Jag gillar när vi kan ha ”lunchdate”. Det känns lite lyxigt när Mattias kommer hem en stund mitt på dagen. Dessutom blir alltid Leia så glad när han gör det. Det märks att hon saknar honom när han inte är hemma.  

/Kikki

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Senaste veckan

Söndag:

I måndags var det exakt två år sedan jag och Mattias förlovade oss. Men eftersom det skulle bli för sent på kvällen ”firade” vi i söndags. Vi hade skaffat barnvakt till lillan (jättestort tack igen till Tomas och Hilde för att ni tog hand om vår lilla skrikapa!!!) och gick ut för att äta. Tanken var att vi skulle gå och ta en fördrink först och sedan komma fram till vart vi ville gå och äta. Men efter att ha beställt varsin drink på uteserveringen på Tempel bestämde vi för att stanna kvar där. Vi började med varsin toast skagen och sedan åt jag en stor blodig oxfilé medan Mattias åt lax. Istället för efterrätt bestämde vi oss för att ta varsin drink till. Efter knappt halva min drink började det märkas att det var VÄLDIGT LÄNGE SEDAN jag drack alkohol, så Mattias drack upp resten.
Det var supermysigt att få lite tid för oss själva och bara vara.

 

Måndag:

I måndags var bara en slappdag och ingen av oss gjorde särskilt mycket vettigt.



Tisdags:

I tisdags hade vi tusen saker att göra. Bl.a. var vi på baby sång/rytmik. Lillan verkade tycka att det var superkul. Förutom att hon inte förstod varför hon skulle vara kvar hos oss när hon hade en stor cirkel att krypa runt i (alla föräldrar och barn satt i en ring). Hon verkade uppskatta imse vimse spindel med rörelser mest.
Efter sången tog vi oss in till stan och en snabb lunch på Subway (rekommenderar verkligen deras nya Spicy steak and cheese) och efter det gick jag till frisören. Det var välbehövligt och extremt skönt att bli bortskämd en liten stund, medan Mattias gick runt på stan. Jag och min frisör passade på att prata lite bröllopsfrisyr och han fick genast några idéer som jag gillade. Som vanligt blev jag supernöjd med resultatet när jag gick därifrån.

 

Onsdag:

Igår kändes som en ganska lång men rolig dag. Den började med att vid ca 11 tiden gick jag och Leia till öppna förskolan för att träffa de andra mammorna och barnen från föräldragruppen. Leia verkade ha väldigt kul, men hon är lite hårdhänt och ganska pussig på pojkarna.
Vid ca 13 tiden gick jag och Leia bort till Bergvik för att handla lite inför middagen och passa på att titta lite. Tiden sprang iväg, så sedan gick vi från Bergvik till Mattias jobb för att möta honom när han slutade. Där hittade jag som vanligt saker som jag ville köpa. Det blev inte lika mycket som jag ville, men vi köpte i alla fall lillan hennes första docka (jag har kommit fram till att dockan jag fick efter min mormor inte räknas eftersom jag inte riktigt är redo för Leia att leka med den själv än). Men den blev kvar i affären eftersom klockan blev för mycket, så hon ska få den idag istället.
När vi kom hem var jag väldigt trött i benen och ont i fötterna. Vilket kanske inte var så konstigt eftersom jag hade gått nästan konstant mellan ca 13:00 och 19:30. Jag hade även fått ett fult skavsår av mina nya stövlar, så de får nog stå några dagar innan jag använder dem igen.

  

Torsdag:

Idag har jag mest suttit vid datorn för att hjälpa mamma göra kollage över mormors liv. Jag har även tvättat lite så att lillan kan ha rena kläder med sig i helgen. Jag förstår inte hur hon kan smutsa ner allt så snabbt. Men det beror nog på att hon hela tiden kryper omkring och även om vi dammsuger dagligen så är det alltid damm i lägenheten. För att inte tala om alla hårstrån som lillan drar av framförallt mig, men även Mattias och sig själv.
I morgon när Mattias slutar jobbet åker vi hem till min mamma för att gå på medeltidshelgen i Söderköping. Det ska bli väldigt kul och mysigt. Jag ser även fram emot och se hur Leia reagerar på allt folk, musik och dofter.

/Kikki

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Busunge! :-)

Lillan kryper omkring i hela lägenheten nu. Just nu har jag byggt upp lite ”murar” vid de dörröppningar utan dörrar så att jag kan få sitta ner några minuter i taget. Hon är väldigt busig! Hon älskar att krypa in i badrummet och tugga på Mattias tidningar som ligger där. Om dörren till badrummet är stängt brukar hon försöka ta sig till ytterdörren och bita på skorna. För några dagar sedan satt jag och tittade på henne när hon var ute i hallen. Mattias hemnycklar hade ramlat ner på golvet så hon lyckades få tag i dem. Men istället för att stoppa dem i munnen, som jag var övertygad om att hon skulle göra, kröp hon fram till ytterdörren och började slå på den med nycklarna. Jag tror att hon försökte rymma hem till sin mormor eftersom hon får sitta i famnen när hon är där. :- )



En annan dag hade hon dragit med sig lite leksaker ut i hallen och satt snällt där och lekte. Morgonen därpå när Mattias skulle åka till jobbet hittade han en av de mjukdjursråttor, som lillan ärvde av sin gammelmormor, nerstoppad i sin sko. Jag förstår inte riktigt hur hon lyckades få i den där, eftersom den bara är några millimeter mindre än själva ”öppningen” i skon. Men på något sätt lyckades hon.

 

Nu har vi äntligen fått sålt vår fåtölj. Vardagsrummet känns extremt mycket större utan den och Leia har mycket mer plats att krypa omkring på. Dessutom är det mycket lättare att se henne nu när inte fåtöljen står i vägen!



Just nu tar vi det bara lugnt. Lillan är lite hostig så det blir inte mycket sömn på nätterna för henne och mig. Men om vädret tillåter ska vi gå en promenad till Bergvik. Förhoppningsvis kan lillan gå med på att sitta i vagnen då. Den senaste veckan har hon blivit sur om hon ska sitta i den och bara gnällt tills jag lyft upp henne och burit henne. Men det är inte så lätt att bära henne och köra vagnen samtidigt.

/Kikki

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()